skip to Main Content
+36 30 2392424 Online előjegyzés Rendelő

Sebészet

Általános és hasi sebészeti tevékenységem természetes kórházi körülmények között végzem. Magánrendelésemen lehetőséget nyújtok ezen beavatkozásokat megelőzően a kivizsgálás tervezésére, a szóba jöhető nem műtéti kezelések irányítására. Műtétet igénylő betegség esetén részletes tájékoztatást nyújtok a lehetséges megoldásokról, ismertetem az előnyöket, hátrányokat, és kockázatokat. A műtétet megelőző előkészítés részeként szükséges lehet étrendről, életmód-változtatásról esetleges kiegészítő gyógyszeres kezelésről beszélnünk. Nagyobb hasi műtétek, daganatok esetén életfontosságú lehet a megfelelő gyógytápszeres műtét előtti felkészítés.

Sebészeti tevékenységem címszavakban:

 • Pajzsmirigy – műtétek
 • Az emlődaganatok műtéte őrszem-nyirokcsomó mintavétellel, esetleg a hónaljároki nyirokcsomók eltávolításával
 • Lágyék-, és combsérv, köldök-, és hasfali sérv hagyományos és laparoszkópos (hastükrözéses) műtéte
 • Köves epehólyag laparoszkópos (hastükrözéses) eltávolítása
 • Endoszkóppal nem kezelhető epeúti kövesség megoldása laparoszkópos (hastükrözéses) úton
 • A gyomorcsonkolás daganat, vagy szövődményes fekélybetegség miatt.
 • Gyomor tápszonda beültetése teljes táplálkozási képtelenség esetén, laparoszkópos (hastükrözéses) úton is.
 • A vékonybelek műtétet igénylő rendellenességei hagyományos és laparoszkópos (hastükrözéses) módszerrel
 • A vastagbélbetegségek, vastagbéldaganat radikális műtéte hagyományos és laparoszkópos (hastükrözéses) módszerrel
 • Végbélrák műtéte hagyományos és laparoszkópos (hastükrözéses) úton, mély kismedencei bélvarrattal, ritkábban teljes végbélkiirtással
 • Korábbi bélműtét után visszamaradt hasfali vendégnyílás (stoma) szűkülete, előesése, sérve – laparoszkópos (hastükrözéses) és hagyományos módon – háló beültetéssel


A műtét utáni időszakban talán még fontosabb lehet az utókezelés.
A varratszedés, a seb további kezelése, az utókezelés megszervezése részét képezi a komplex sebészeti ellátásnak. A daganat miatt operált betegek utólagos gondozása, pszichés támogatása és tartós nyomonkövetése szintén az operatőr feladata. Végül de nem utolsó sorban a hasfali vendégnyílással, sztómával élő betegeim tartós sztómagondozásra és gyógyászati segédeszköz-ellátásra szorulnak.

Néhány szó a vastagbélműtétekről: Az időben eltávolított vastagbélrák a vastagbél egy darabjának a kivágásával tökéletesen meggyógyítható. Ilyenkor megmarad a végbél és a végbélnyílás a záróizomzattal. Ha a daganat nagyon lent van a végbélnél, akkor sajnos az esetek egy részében csak úgy lehet megoldani, hogy kivezetik a vastagbelet a hasfalra, és a beteg ezután egy jól záró tasakba üríti a székletét. Ha a vastagbélrákot nem fedezik fel időben, tehát már áttétet adott, akkor már nemigen lehet véglegesen meggyógyítani a beteget. (Bárhol lehetnek, de leggyakrabban a májban és a tüdőben vannak áttétek.) Ilyen esetben általában besugárzással és kemoterápiával próbálnak az orvosok segíteni a betegen. Azt, hogy ezek a kezelések adhatók-e, a beteg állapotától és a daganat kiterjedtségétől függően egy bizottság állapítja meg.
 

Back To Top