skip to Main Content
+36 30 2392424 Online előjegyzés Rendelő

Konzultáció

A gasztroenterológia a gyomor-bélrendszer, tágabb értelemben a máj, epe és hasnyálmirigy betegségeivel foglalkozó orvosi szakterület. Hazánkban az orvoshoz forduló páciensek 30 százaléka valamely emésztőszervi panasszal keresi fel a rendelőt. A rendkívül szerteágazó kórképek felderítése komplex szemléletet és több társszakma együttműködését igényli.

A konzultáció célja: minden gyomor-, bél-, máj-, epe- és hasnyálmirigy, valamint egyéb emésztési problémák okának felderítse, és a lehetséges legjobb kezelési megoldás megtalálása. Az általunk végzett szűrővizsgálatok révén megelőzzük a súlyosabb betegségek kialakulását, illetve még időben felfedezzük őket, amikor még teljesen gyógyíthatók.

Konzultációra, betegvizsgálatra nem kell éhgyomorra érkezni! Kérjük, hozza magával a jelen panaszaival és korábbi betegségeivel kapcsolatos leleteit (legjobb, ha minden fellelhető ambuláns lapot és zárójelentést magával hoz). A leletek áttekintése és a részletes kórtörténetet megbeszélése után egy célzott fizikális vizsgálat következik. Fentiek alapján meg tudjuk mondani, hogy szükség van-e egyéb, kiegészítő vizsgálatokra, ha igen, mely vizsgálatok elvégzése célszerű. Amennyiben az adatok alapján endoszkópos vizsgálat indokolt (gyomortükrözés, vastagbéltükrözés) a felső és alsó tápcsatorna megbízható tükrözéses vizsgálatára korszerű, színes CCD-chippel felszerelt PENTAX video-endoszkópos eszközpark áll rendelkezésünkre.
 


A vizsgálatok jelentős költségét a rendkívül drága műszerpark magyarázza. Ennek ellentételeként minőségi vizsgálatot kínálunk intim környezetben, megfelelő érzéstelenítéssel, illetve fájdalomcsillapítással, igény esetén altatásos vizsgálat lehetőségével.

A célratörő diagnosztikai lépések után a talált emésztőszervi betegségének megfelelő kezelést javaslunk. Sok esetben az egyszerű életmód-változtatás is elégséges lehet, ha ez nem elegendő gyógyszeres kezelést indítunk. A betegeket ennek megfelelően tanácsokkal és recepttel látjuk el. Ha a betegség természete indokolja, szükség esetén az optimális műtéti megoldás kiválasztására és elvégzésére is lehetőség van. Műtétet igénylő betegség esetén részletes tájékoztatást nyújtunk a lehetséges megoldásokról, ismertetjük az előnyöket, hátrányokat, és kockázatokat. Lehetőséget nyújtunk ezen beavatkozásokat megelőzően a kivizsgálás tervezésére, a szóba jöhető nem műtéti kezelések irányítására. A teljes körű kivizsgáláshoz szükségessé válhat további kollégák bevonása, melyben szintén hatékony segítséget tudunk nyújtani.

A vizsgálat időtartama új beteg esetén kb. 20-30 perc.
 

Back To Top