skip to Main Content
+36 30 2392424 Online előjegyzés Rendelő

Bemutatkozás

Név: Dr. Zéman Zsolt

Hódmezővásárhelyen születem 1974-ben. A mezőkövesdi Szent László Gimnáziumban érettségiztem 1993-ban, majd a Debreceni Orvostudományi Egyetem, Általános Orvostudományi Karán szereztem általános orvos diplomát 1999-ben.

1999 – től  2012 – ig  a Miskolc Megyei Jogú Város Önkormányzat Semmelweis Kórház és Egyetemi Oktató Kórház – valamint későbbi jogutód Intézményei – Általános Sebészeti és Mellkassebészeti Osztályán dolgoztam.

2012 -től B-A-Z Megyei Kórház Sebészeti Osztályán dolgozom főorvosi fokozatban.

2000-ben a Semmelweis Orvostudományi Egyetem Doktori Iskolájába jelentkeztem és nyertem felvételt, ahol elsősorban a gastro-oesophagealis reflux betegség (GERD) sebészetével foglalkoztam. Számos hazai és külföldi sebészeti folyóiratban jelent meg cikkem. Több hazai és külföldi konferencián tartottam tudományos előadást.

2006-ban szereztem meg a Sebészet szakvizsgát.

2007-ben „nagy doktori” Ph.D. címet szereztem. Tudományos Értekezésemet a 2007 októberében védtem meg a Semmelweis Orvostudományi Egyetemen „Az életminőség vizsgálat jelentősége az antireflux műtétek eredményességének értékelésében” címmel.

2007 novemberében a Magyar Tudomány Ünnepe alkalmából elnyertem a MTA Miskolci Területi Bizottsága fiatal kutatóknak járó tudományos díját, amely egy Ph.D. „nagy doktori” címet szerzett fiatal kutatók munkáját elismerő oklevél.

2008-tól a Magyar Tudományos Akadémia köztestületi tagjaként, a Klinikai Műtéti Tudományos Bizottság tagja vagyok.

Tagja vagyok a Magyar Sebész Társaságnak és a Magyar Gasztroenterológiai Társaságnak.

A Debreceni Orvostudományi Egyetem Kísérletes Sebészeti Intézetben részt vettem az egyetemisták Sebészti Műtéttan oktatásában. 1999 októbere óta az orvostanhallgatók Sebészet oktatásában veszek részt Általános Sebészeti és Mellkassebészeti Osztályon.

2009-ben Gasztroenterológiából szakvizsgáztam. A szakvizsga megszerzése óta a MISEK Nonprfit Kft. gasztroenterológiai ambulanciáján is dolgozom.

Sebészeti szakmai érdeklődésem központjában elsősorban a minimál invazív sebészeti eljárások állnak. A laparoscopos sebészet és az endoscopos invazív beavatkozások.

Főbb érdeklődési területeim a gasztroenterológia tárgykörében: 1.) sav-függő nyelőcső-, gyomor-nyombélfekélyes betegek kivizsgálása, kezelése 2.) emésztőszervi daganatok, vérzések, polypok, 3.) a vastagbél funkcionális, gyulladásos és malignus folyamatai, a rákelőző állapotok, és 4.) természetesen az emésztőrendszer betegségei számos határterületi kérdései.

Számos tudományos és szakmai továbbképzésen vettem részt, különös tekintettel az előzőekben részletezett témakörökben.
Igényesen berendezett magánrendelőmben emésztőszervi endoszkópos vizsgálatokat (gyomortükrözés és vastagbéltükrözés) a páciensek időbeosztásához igazodva, a fő munkaidőn kívül végzem. A betegek számára lehetőség van arra is, hogy a tükrözéseket fájdalommentesen aneszteziológus szakorvos közreműködésével altatásban végezzük.

100_3646.JPG
100_3648.JPG

Az eszközös vizsgálatok jelentős költségét a rendkívül drága műszerpark magyarázza. Ennek ellentételeként minőségi vizsgálatot kínálunk intim környezetben, megfelelő érzéstelenítéssel, illetve fájdalomcsillapítással, igény esetén altatásos vizsgálat lehetőségével.
Általános és hasi sebészeti tevékenységem természetes kórházi körülmények között végzem. Magánrendelésemen lehetőséget nyújtok ezen beavatkozásokat megelőzően a kivizsgálás tervezésére, a szóba jöhető nem műtéti kezelések irányítására. Műtétet igénylő betegség esetén részletes tájékoztatást nyújtok a lehetséges megoldásokról, ismertetem az előnyöket, hátrányokat, és kockázatokat. A műtétet megelőző előkészítés részeként tájékoztatást nyújtok étrendről, életmód-változtatásról, esetleges kiegészítő gyógyszeres kezelésről.

Dr. Zéman Zsolt Ph.D.
sebész, gasztroenterológus

Back To Top