BOLDOGSÁGÓRA ÖNBIZALOM PROGRAM

A boldogságórák szakértőinek új programja 2023-24-es évadtól

Szeretnéd diákjaidat a sikeres és boldog felnőtté válás útján terelgetni? Megtanítani őket arra, hogy szembe tudjanak nézni kihívásaikkal, hogy többre értékeljék magukat és ezáltal hatékonyabbak legyenek?

Az önbizalom szokássá válhat gyakorlással! Próbáld ki te is a gyerekekkel, a tanítványaiddal!

Mi is az az önbizalom?

Az önbizalom azt jelenti, hogy képesnek tartjuk magunkat arra, hogy minden helyzetben a lehető legjobbat hozzuk ki magunkból. Az önbizalom a magabiztosság egy olyan magatartásformája, amely sikerhez, ösztönzéshez és új lehetőségekhez vezet!

Miért fontos az önbizalom a nevelésben?

A magabiztosabb gyerekek együttműködőbbek,

jobban kezelik a konfliktusaikat,

könnyebben megtalálják a helyüket a közösségben,

jobban ismerik saját képességeiket és ez segíti őket a tanulásban,

több sikerélményt szereznek a tanulás és a közösségi lét során,

és ezáltal új lehetőségek nyílnak meg a számukra az életben.

Miért csatlakozz?

Ha pedagógusként igaznak tartod, hogy a diákjaid számára az apró mindennapi sikerek éppúgy szükségesek a lelki egyensúlyhoz, mint az élelem vagy az oxigén, akkor ez a program éppen neked való! Az önbizalom órák célja, hogy a pozitív pszichológia kutatásainak eredményeire építve és annak módszereit alkalmazva a gyermekek csoportosan és egyénileg is megismerjék az önbizalom fő összetevőit: hogy megtanuljanak hinni saját képességeikben és képesek legyen szembenézni az őket körülvevő kihívásokkal, és bele merjenek menni félelmeikbe vállalva a kockázatot és bizonytalanságot.

Miről is szól a Boldogságóra Önbizalom Program?

A teljes Boldogságóra Önbizalom program 10 egymásra épülő témából áll, amelyek fokról fokra ismertetik meg az önbizalom különböző összetevőit, feltételeit.  Az egyes témakörök sorrendben:

1. Motiváló jövőkép

2. Pozitív énkép

3. Egészséges önbecsülés

4. Kiteljesítő erősségek

5. Feltétel nélküli önszeretet

6. Önmagunkkal való együttérzés

7. Fejlődési szemléletmód

8. Pozitív kapcsolatok

9. Inspiráló magabiztosság

10. Életre szóló önbizalom

A témakörökhöz tartozó módszertani segédeszközöket pedig négy különböző korosztály számára biztosítjuk:

3-6

évesek

6-10

évesek

10-14

évesek

14-18

évesek

Hogyan működik?

Vegyél részt az Önbizalom Program akkreditált pedagógus képzésen!

Válj szakképzett Boldogságóra Önbizalom Program oktatóvá!

Tartsd meg az órákat vagy foglalkozásokat!

Töltsd fel az órák beszámolóit, fotóit!

Vegyél részt kutatási programjainkban!

Milyen segítséget adunk neked a tíz hónapos Önbizalom Boldogságóra program során?

Online oktatási segédanyag

Ha a Boldog Óvoda és Iskola hálózat pedagógusaként regisztrálsz oldalunkon, szeptembertől hónapról hónapra ingyenesen letöltheted a pedagógusoknak szóló segédanyagot, melyek korosztályonként a következőket tartalmazzák:

  • Elméleti háttér
  • Korosztályos gyakorlat

Boldogságóra kiadványok

Ha bővítenéd az eszköztáradat, megvásárolhatod vagy ajánlhatod az iskolakönyvtár számára a Boldogságóra Önbizalom program hivatalos szakkönyveit is 15% kedvezménnyel.

30 órás akkreditált képzés

Ha pedig szeretnél saját élményt is szerezni a gyakorlatokról, és képeznéd magad, részt vehetsz a pedagógusok számára kidolgozott, 30 órás akkreditált továbbképzésünkön. A képzésekről itt találsz bővebb információt.

Boldog Óvoda és Iskola pályázat

Ha legalább egy csoportban végigviszitek a 10 hónapos Önbizalom programot egy tanéven keresztül, akkor intézményeteket az alapítvány a Boldog Óvoda vagy Boldog Iskola büszke címmel ajándékozza meg, mely elköteleződés további előnyökkel jár számotokra.

Mikor érdemes csatlakoznod csoportoddal, osztályoddal a Boldogságóra Önbizalom programhoz?

Mennyi plusz idővel jár ez neked és a gyerekeknek?

Hasonlóan a Boldogságórákhoz, a Boldogságóra Önbizalom Program alapkövetelménye is mindössze havi egy óra és egy feladat elvégzése, de látványos eredményeket heti foglalkozások megtartásával lehet elérni. Ahhoz, hogy beépüljön szokásrendjükbe az adott önbizalom-erősítő technika, célszerű egy teljes hónapon át a téma feladatait körüljárni. Próbálj ki egy órát, és tapasztald meg, hogy a gyerekek növekvő önbizalma hogyan változtatja meg a mindennapokat!

Csatlakozz a Boldogságóra gyakorló pedagógusok táborához!

A 2023/24-es tanévben már több mint 7500 pedagógus tart boldogságórákat Magyarországon és határon túli magyar iskolákban. Folyamatosan növekszik a létszáma a boldogságórák szakmai csapatának, és nagyon örülnénk neki, ha téged is a csapat tagjaként üdvözölhetnénk!

Csak annyi a teendőd, hogy regisztrálj a Boldog Óvoda és Iskola pályázatra, válaszd ki az Önbizalom programot, és minden további részletről tájékoztatni fogunk.

Tarts velünk, hiszen tudjuk, a boldog jövő a magabiztos gyerekek kezében van!